چهکسانی در معرض ابتلا به تبخال قرار دارند؟
پیش از هر چیز باید بدانیم که هر یک از ما در هر سنی ممکن است به HSV مبتلا شویم. اما ابتلا به این ویروس بستگی دارد که تا چه حد در معرض آن قرار داشتم باشیم.
بهعنوان مثال در موارد مبتلا به HSV مقاربتی، افرادی که رابطهجنسی پرخطر و بدونکاندوم یا سایر روشهای بازدارنده را تجربه میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به تبخال قرار دارند.
سایر عواملی که ریسک ابتلا به این ویروس را بالا میبرد، شامل موارد زیر میشود:
-داشتن چندین شریک جنسی
-داشتن رابطه جنسی در سنین پایینتر
-ابتلا به عفونت مقاربتی دیگری
-ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن
به غیر از این موارد، اگر زن باردار در زمان زایمان مبتلا به تبخال تناسلی باشد، ممکن است نوزاد را در معرض ابتلا به هر دو نوع HSV قرار دهد که متعاقباً خطرات و عوارض جدی برای نوزاد به دنبال دارد.
چرا دچار تبخال میشویم؟
موضوع مهمی که درباره ویروس هرپس سیمپلکس وجود دارد، مسری بودن آن است. این ویروس از طریق تماس مستقیم از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. کودکان هم اغلب بهدلیل تماس با بزرگسالان مبتلا به HSV نوع اول میشوند و از این طریق این ویروس را تا آخر عمر همراهشان خواهند داشت.
علل ابتلا به تبخال از طریق HSV-1
HSV نوع اول ممکن است به دلایل زیر انتقال پیدا کند:
-خوردن و نوشیدن از ظروف یکسان
-به اشتراک گذاشتن بالم لب یا رژ لب
-بوسیدن
تخمین زده میشود که 67 درصد از افراد 49 ساله یا کمتر به HSV نوع اول مبتلا هستند، اگرچه این امکان وجود دارد که هرگز علائم این بیماری را تجربه نکنند. همچنین این امکان وجود دارد که فردی از طریق HSV-1 به تبخال تناسلی مبتلا شود اگر هنگام رابطه دهانی، زخم تبخال را داشته باشد.
تبخال دهان
ویروس هرپسگاهی باعث ایجاد تاولهایی در اطراف دهان یا لبها میشود که تبخال نام دارد. البته این امکان وجود دارد که تبخال در قسمتهای دیگری از پوست صورت و زبان نیز به چشم بخورد. زخمهای به وجود آمده در اثر تبخال با گذشت ۲ تا ۳ هفته بهطور کامل بهبود مییابند.