برای ایجادشدن این عارضه علل مشخصی وجود ندارد ولی التهابات و عفونتهای مزمن میتواند موجب پیدایش پوليپبيني شود. معمولا پولیپ به دلیل آلرژی بینی ایجاد میشود که امکان دارد با حساسیتهایی همچون آسم یا حساسیتپوستی همراه باشد.
علائم پولیپ بینی
پولیپ در حقیقت به التهاب موجود درمجاری بینی و سینوسها یعنی سینوزیت مزمن، مربوط است؛ البته در برخی موارد ممکن است که فردی مبتلا به سینوزیت مزمن باشد اما پولیپبینی نداشته باشد.
پولیپها از لحاظ ظاهری به صورت زائده داخل بینی کاملا نرم هستند، اما در عینحال قابللمس نیستند؛ از اینرو چنانچه اندازه آنها کوچک باشد قاعدتا فرد متوجه وجود پولیپ در بینی خود نخواهدشد.
پولیپها، تنها در صورتی که بزرگ بوده یا تعدد آنها زیاد باشد میتوانند منجر به انسداد مجاریبینی شوند.
سینوزیت مزمن و پولیپبینی دارای علائم مشابه و یکسانی هستند که عبارتند از :
-آبریزش از پشتبینی
-افت یا عدم حس بویایی
-خرو پف کردن در خواب
-انسداد و گرفتگیمداوم بینی
-درد در ناحیه سر و صورت
خارش در نواحی اطراف چشم
-درد در قسمت دندان های فک بالا
-احساس فشار بر روی صورت و پیشانی
درمان پولیپ بینی
در صورتی که اندازه پولیپ بهحدی برسد که باعث انسدادبینی شود جهت برداشتن آن نیاز به عمل جراحی بینی است؛ به این دلیل که به طورمعمول منشأ پولیپ از داخل سینوسها است، در صورتی که فقط پوليپ بيني خارج شود احتمال عود آن از زمانی که با آندوسکوپ داخل سینوسها نیز از وجود پولیپ تخلیه شود بیشتراست.
بنابراین بعد ازعمل جراحی، احتمال عود پولیپ وجود دارد ولی درمان ضد آلرژی برای به تعویقانداختن پیدایش پولیپ یا کاستن از سرعترشد آن موثراست.
عمل جراحی پولیپ بینی، نیمه بیهوشی ویا بیهوشی کامل قابلانجام است. مدت زمان انجام عمل جراحی بینی تقریبا 20 دقیقه است و بیمار در همان روز ترخیص میشود.
به مدت 10 روز پس از عمل باید آنتیبیوتیک مصرف شود و استفاده از داروهای ضدآلرژی نیز جهت به تعویقانداختن عود پولیپ ضروری است.
عوارض پولیپ بینی
درمان پولیپ با جراحی ممکن است باعث بروز خونریزی بینی شود، همچنین انجام جراحی نیزمیتواند باعث عفونت شود، اما در صورتی که پولیپ زیر نظر یک پزشک متخصص درمان شود احتمال بروز موارد فوق به صفر میرسد.