درد سیاتیک بیماری عصبی است که منشا آن از ناحیه کمر است و از پایین باسن به پشت ران و ساق پا و معمولا در یک طرف بدن منتشر میشود. این درد ممکن است با بیحسی و یا ضعف در پاها نیز همراه باشد.
سیاتیک درد عصبی ناشی از آسیب یا تحریک عصب سیاتیک است که از ناحیه باسن (گلوتئال) منشا میگیرد. عصب سیاتیک طولانیترین و ضخیمترین عصببدن و تقریباً بهعرض یک انگشت است؛ این رشته عصبی در واقع از پنج ریشه عصبی نازکتر تشکیلشده است.
آسیب واقعی به عصب سیاتیک در واقع نادر است. اما اصطلاح “سیاتیک” معمولاً برای توصیف هر دردی که از قسمت پایین کمر و درون باسن به سمت ران پا منشعب میشود؛ استفاده میشود. وجه مشترک این درد آسیبدیدگی عصب بنا به دلایلی همچون تحریکشدگی، التهاب و تحت فشار قرار گرفتن در کمر است.
شایعترین علامت سیاتیک درد کمر است که از طریق مفصلران و باسن در یک پا گسترش پیدا میکند. درد معمولاً فقط یکپا را درگیر میکند و ممکن است هنگام نشستن، سرفه یا عطسه بیشتر شود.
عواملموثر در ایجاد درد سیاتیک
درد سیاتیک به دلیل فشار بر روی رشته سیاتیک است. این رشته ضخیم عصبی ممکن است بنابر دلایلی همچون موارد زیر تحت فشار یا تحریک قرار بگیرد.
یکی از علل مهم کمردرد ضعف عضلات اطراف ستون مهره و شکم است. بنابراین تقویت این عضلات میتوانند در بهبود کمر درد موثر باشند.
نرمشها در تقویت عضلات و نیز برای کشش عضلات و لیگامانهای کوتاه شده مفید هستند؛ زیرا در اثر کمتحرکی بهتدریج لیگامانها کوتاه میشوند. افرادی که دچار کمردرد هستند نمی توانند ورزشهای افراد عادی را انجام دهند و این مساله باعث تحلیل عضلات و ضعیفشدن آنها میشود در نتیجه بهبودی بیماریهای کمر دیرتر اتفاق میافتد. این ورزش ها برای بیمارانی طراحی شده است که دچار درد کمر هستند. افرادی که به هر دلیل نمیتوانند در ورزشگاهها ورزش کنند نیز میتوانند برای تقویت عضلات کمر از این ورزش کمر استفاده کنند. قبل از انجام ورزش کمر چند دقیقه راه بروید و بدن خود را گرم کنید . در صورتیکه انجام هریک از ورزشهای کمر برای شما مشکل است یا درد شما را تشدید میکند از انجام آن حرکت خودداری فرمایید.
روزي 7دقيقه نرمش هاي كششي براي تسكين درد سياتيك نيز كافي است.
سیاتیک
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به بیمارستان پاستور نو تهران است.